Навчилася робити тонку й гнучку основу для піци. Навіть не подумала б про це тесті. Домашні подумали, що я замовила піцу!
Завжди хотіла навчитися робити тонку, гнучку основу для домашньої піци. Та ще щоб була при цьому смачною і не “гумової”. Раніше всі мої спроби мене не дуже влаштовували. Ні, піца виходила смачною, але – все не те!
З дріжджового тесту, як його тонко не розкачуй, основа все ж виходить товстенькою і пишною. З тіста без дріжджів – виходила тонка, але при цьому сухувата, щоб відкусити, потрібно було докласти зусилля, “потягнути” за шматочок. А хотілося тоненьку але ніжну!
Нещодавно в коментарях до однієї з статей читачка поділилася рецептом своєї улюбленої піци. Вже читаючи рецепт, я подумала: “Геніально! І як це не прийшло мені в голову? “
Справа в тому, що з цим тестом я неодноразово мала справу, та й багато хто з вас, напевно, теж. На його приготування чи піде більше 5 хвилин, а результат виходить зовсім очманілий!
Читачці моєї – величезне спасибі! Тепер буду готувати піцу тільки так.
Не буду далі “темнити”, це тісто – заварне. Але не зовсім таке, як на профітролі, набагато простіше і дешевше.
Піца на ньому виходить тоненька, тісто ніжне-ніжне, відкушується ідеально, прямо тане в роті. До всього іншого, дуже смачне, якесь “насичене” чи що. При випічці практично не піднімається, залишиться майже такою товщини, який ви зробили спочатку. При цьому просочується соками від начинки. Ідеально! Основа гнучка, м’яка! Мої домашні спершу навіть подумали, що я замовила піцу по телефону!
Начинку, зрозуміло, можна робити будь-яку, яка більше подобається. Я ж наведу саме ту начинку, яку порадила читачка: нам теж дуже сподобався цей варіант.
Приготування:
Тісто:
Вливаємо В каструльку 1 склянку води, ставимо нагріватися. Сюди ж додаємо 50г вершкового масла і 0,5 ч. л. солі.
Поки рідина закипає, підготуємо 1 склянку борошна.
Як тільки вода закипить і масло повністю розтане, всипаємо в каструльку відразу весь стакан борошна, відключаємо вогонь і швидко перемішуємо.
Мука повинна заваритися. Розмішуємо так, щоб не залишилося білих вкраплень борошна. Тісто вийде в’язке і досить густе.
Даємо тісту злегка охолонути. Так, щоб руках було терпимо. Збираємо тісто в кулю і кладемо його в мішечок. Відправляємо в холодильник. Хай буде там, поки підготуємо все для начинки.
Ось, з тестом і все! Розповісти довше, ніж зробити!
Начинка.
Беремо все в довільних кількостях. Хто як любить. Комусь подобається побільше м’яса, комусь- овочів. Сиру, зрозуміло, більше – їм не зіпсуєш!
Натираємо на тертці сир, нарізаємо шматочками відварне м’ясо або курку, наріжемо тонкими півкільцями цибулю. Підготуємо помідори і болгарський перець.
Я брала заморожену болгарський перець і консервовані томати натуральні. Вийшло дуже смачно. Але можна готувати і зі свіжими. Так буде правильніше і не менш смачно.
Коли все готово, збираємо піцу.
Тісто дістаємо з холодильника і прямо пальчиками розподіляємо його по формі або деку. Товщину робимо менше 1 див.
На основу викладаємо основну масу сиру, залишивши зовсім трохи для верху.
Далі викладаємо шматочки м’яса або курки. Злегка солимо, посипаємо улюбленими спеціями та зеленню.
Наступним йде цибулю. Для тих, хто цибуля не любить – можна і пропустити.
На цибулю викладається болгарський перець.
Останніми йдуть томати. Їх треба посипати орегано.
Прикрашаємо верх остаточками сирної стружки.
Відправляємо піцу в розігріту духовку. Випікаємо при 180-200С близько 30-40 хвилин. Основа просочиться соками від начинки, овочі пропечуться. Потрібно лише поглядати, щоб низ не пригорав. Хоча, це тісто не схильне до швидкого пригоранню.
Перед тим як нарізати, даємо піці трохи охолонути.
Приємного вам апетиту і успіхів на кухні! Чекаю ваших коментарів, відгуків, доповнень і порад! Обожнюю їх отримувати: завжди дізнаєшся що-небудь новеньке і дуже цікаве! Дуже вдячна вам за це!